Egy ​zárt világ – megannyi titok

"Painters Millen tornádó söpör végig, sérülteket, hatalmas pusztítást hagyva maga után. A romeltakarítás során egy cserkészcsapat emberi maradványokra bukkan. A kiérkező Kate Burkholder rendőrfőnök rögtön gyilkosságra gyanakszik, pedig a csontok legalább harminc éve ugyanazon a helyen feküdtek. Ki az áldozat? És kinek állt érdekében egy pajta alá rejteni a holttestet? Talán a mellette talált eljegyzési gyűrű segíthet azonosítani az áldozatot, vagy elvezethet a gyilkoshoz, de amikor végre a rendőrség elindulhatna egy nyomon, az amish közösség zárt ajtajain kell döngetnie. Kate fiatalon szakított amish gyökereivel, mégis könnyebben szóra bírhatja a közösséget, de az elvakult hit, a tolerancia hiánya újabb akadályokat gördít a nyomozás elé. Az évtizedes családi titkok családi titkok maradnának, ha egy hajdani ártatlan szív rá nem döbbenne arra, hogy az élete egészen másként is alakulhatott volna. Kate pedig nem tehet mást, mint hogy az idővel is harcba száll azért, hogy a szemet szemért, fogat fogért elvet ne követhesse senki az ügy lezárásáig…"

Igaz ugyan, hogy ez a Kate Burkholder sorozat hetedik darabja, tehát jól belecsaptam a lecsóba így kvázi a végén kezdve, de elolvasva a tartalmát a könyvtárban, nem tudtam nem hazahozni. Felcsigázta az érdeklődésem, mivel az amish közösségről túl sok információm mostanában nem volt és érdekelt, hátha megtudok valami újat, valami mást, kicsit bepillantást nyerek a világ eme szögletébe is. Zavaró hiányosságokat a történet szempontjából az előző részek ismerethiánya miatt nem éreztem. 

Adott volt egy bűnügy, amelynek szálai az amish közösséghez vezetnek. Adott volt Kate és friss párkapcsolata, a kusza családi hátterük, de lépést tudtam tartani a különböző szálakkal. Főleg, hogy a történetvezetés meglehetősen komótos, a leírások alaposak, amik miatt néha kicsit el is vesztettem a türelmem, hogy oké, oké, szép ez a sok leírás és alaposság, de gyerünk már az izgalmakkal. Részletes volt minden párbeszéd, minden érzelem, minden megnyilvánulás. Alapos fogalmazással, nem igazán krimihez illő nyelvezettel. Úgyhogy érdekes volt, nekem újszerű, de még csak másfél éve ismerkedem igazán ezzel a műfajjal.

 

Szerző: 76.andi  2017.02.27. 16:04 Szólj hozzá!

Címkék: krimi

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr4612298441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása