A szokásos Fielding stílus. Annyi különbséggel, hogy itt a szerelmi történet csak kiindulópont és tulajdonképpen háttértörténet. A főszereplő csaj lelki magára találása, útkeresése az igazi sztori. Mindez afrikai éhínséggel, menekültekkel, sáskajárással és a Híresek Klubjával körítve.

Érdekes kontraszt volt az angliai elit gazdagok életét felváltva olvasni az afrikai szegények világával. És valahogy a maga helyén mindkettőnek megvolt a létjogosultsága. Azt nem tudhatjuk, hogy tehetünk-e arról hová születünk, de az biztos, hogy arról tehetünk, hogy mit kezdünk jelenlegi életünkkel és lehetőségeinkkel. Segítünk-e, amennyiben van rá módunk vagy elfordítva fejünket elmegyünk a nyomorultak mellett - sőt netalántán még beléjük is rúgunk. (ennek perpill csúnya aktualitása is van a tegnapi nappal...)

És itt még az is apropó volt, hogy bár a főhősünk, Rosie, szerelmi csalódása elől menekült a fekete kontinensre, a végére valahogy csak rátalált széthullott apró darabjaira és még - természetesen -  a szerelem is felbukkant életében.

 

Szerző: 76.andi  2015.09.09. 12:58 Szólj hozzá!

Címkék: regény romantikus

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr547772622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása