Kicsit elkanyarodtam az olvasástól az elmúlt hónapban mert a jógával kapcsolatos tanulmányaimra koncentráltam és ebbe más irodalom nem fért bele. Mielőtt kikapcsolódásként nekiesnék egy laza regénynek, azért bemutatok néhány jógával foglalkozó - nekem nagyon tetsző - könyvet.

A Jóga mindenkinek egy teljesen érthető, barátságos, alapgyakorlatokat tartalmazó kézikönyv. Van benne néhány egyszerű információ a jógáról, az okról, amiért érdemes nekifogni jógázni, a táplálkozásról, magukról az ászanákról (testhelyzetekről) és a légzésről. Majd bemutatja a legelemibb ászanákat (együtt a szankszrit nevükkel), utána jön néhány légzőgyakorlat, utána a könyv legvégén összefoglaló cikkeket találunk konkrét problémák esetén erősen ajánlott gyakorlatokról.

Nagy szép, nagy, jól követhető fotókkal illusztrált könyv. Kezdőknek bátran ajánlom az első lépések megtételéhez mert egyáltalán nem riasztó.

Szerző: 76.andi  2013.10.29. 09:00 Szólj hozzá!

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr755604255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása