Ez is egy kezdőknek való alapmű. 

A szerző tizenhat évesen kezdett jógázni és azóta folyamatosan ebben a légkörben élt, egyre bővítette a tudását, ázsiai mesterektől tanult, oktat és több, mint húsz éve csak  a jógával foglalkozik. Írt több könyvet, jógaközpontot vezet Ibizán, szemináriumokat, programokat, képzéseket vezet. Átfogó tudással rendelkezik és így írta meg ezt a könyvet is. 

Egy elméleti résszel áttekintést ad a jóga céljáról, hatásáról, nem ijesztően, de körültekintően és elmélyülten ír arról, hogy mi is a jóga.

A módszer címszó alatt elmagyarázza hogyan is működik a jóga. Milyen összefüggéseket élhetünk meg a mozgás-energia-légzés-tudat-egyensúly kombinálásával és alkalmazásával.

A gyakorlati részben pedig segítő információkkal lát el az ászanák helyes elvégzésével kapcsolatban, mikor, hol, hogyan gyakorolhatunk, mire ügyeljünk, mikor hagyjuk abba.

A negyedik részben pedig bemutatja mozdulatról mozdulatra az ászanákat és össze is fűzi őket, olyan sorrendben, ahogyan gyakorolni érdemes.

Nagyon korrekt, átfogó írás, kis könyv, alapos információkkal, fekete-fehér képekkel, de jól követhető fényképezéssel. Igazi kedvcsináló, érdeklődésfelkeltő és nem az az elijesztő "megmondós" , szájbarágós agitálás. A mottója, hogy a lényegre figyeljünk, önmagunkra, a testünkre és ne tegyük olyan magasra a mércét, hogy az elvegye a kedvünk. Inkább kicsit többször, mint sokat ritkán.

Szerző: 76.andi  2013.10.29. 09:24 Szólj hozzá!

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr855604276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása