"Döbbenettel ​vegyes iszonyat rázza meg az észak-angliai kisvárost, amikor Richard Linville-t, a köztiszteletben álló, nyugdíjas rendőr főfelügyelőt egy februári, hideg éjszakán a saját otthonában brutálisan meggyilkolják. Vajon kinek állhatott az útjában a visszavonultan élő, feddhetetlen idős férfi?
Linville lánya, Kate az apja halálával elvesztette az egyetlen embert, akit szeretett. A londoni rendőrségen dolgozó nő magányosan, céltalanul tölti a mindennapjait: senkihez sem tud közel kerülni, ráadásul a munkában sem érzi magát sikeresnek. Amikor hazatér gyászolni a szülői házba, úgy érzi, a vidéki rendőrség nem tesz meg mindent az ügy felgöngyölítése érdekében, ezért ő maga ered a gyilkos nyomába. A nyomozás során egyre több holttestre bukkan, és egyre több titokra derül fény az apja múltjából – mintha a férfi nem is az az ember lett volna, akinek ő ismerte.
Ahogy Charlotte Link feszült hangulatú, izgalmas krimijének főhőse közeledik a rejtély megoldásához, szembe kell néznie, mivel jár, ha egy hazugságra épített életről lehull a lepel."

 Nem egy skandináv krimi volt, és most látom, hogy olvasás után frissiben elfelejtettem róla írni. Úgyhogy már nem tudom rögzíteni az első benyomásaimat. 

Amennyire emlékszem nem volt ez rossz. Tény, hogy nem a pörgős fajta, de  néha nem árt, ha úgy olvassuk a történeteket, ahogy a valóságban is zajlódhatnak. Abban a ritmusban, abban a tempóban. Azt külön díjaztam, hogy a főszereplő Kate nem az a tipikus főhős személyiség, esendő, helyét kereső nő, akinek meg kell küzdenie a múltjával és önmagával is. 

 

Szerző: 76.andi  2017.05.10. 14:36 Szólj hozzá!

Címkék: krimi

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr6512374701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása