Nem tudom hogyan fogja árnyalni a kialakított képet rólam (akár a magam számára is) a tény, hogy nekem ez a könyv bejött.

Lehet, hogy köze volt ahhoz, hogy nem is olyan régen láttam újra az Értelem és érzelem című mozit a tévében. És szeretem Jane Austen könyveit, Bronte-t...

Most kicsit más szemmel is ráláthattam arra a világra, a miliőre, a nők akkori életére, úgy, ahogy korábban sosem gondolkodtam el róla. 

Megértettem Jane-t. És talán hathatósabb megoldás volt belevágnia a három hetes "elmenekülésbe" , mint éveket pszichológushoz járni.

Tetszett a párhuzamos világ, az összehasonlítás, különösen jól esett a kikapcsolódás és elmenekülés a való világ elől.

Romantikus, könnyed kis olvasmány. Nem világrengető, nem megterhelő. Egyszerű kikapcsolódás.

"Jane fiatal New York-i nő, aki mintha képtelen volna rátalálni az igazira – talán azért, mert titokban megszállottan rajong Mr Darcyért, ahogyan Colin Firth játszotta a Büszkeség és balítélet BBC adaptációjában.

Ám amikor egy jómódú rokona örökül hagy rá egy Austen-mániás nők számára kitalált, angliai vakációt, Jane ábrándjai arról, hogy megismerkedjen a tökéletes, régensség korabeli úriemberrel, hirtelen valóságosabbá válnak, mint azt valaha is képzelte volna.

Vajon ez a hamis austeni világba tett utazás elég lesz-e ahhoz, hogy Jane mindörökre lerázza magáról megszállottságát? Vagy álmai esetleg valóra válnak, és megleli a maga Mr Darcy-ját?

A történet magával ragadó, elbűvölő és csupa empátia. Shannon Hale mindnyájunkból kihozza a benne szunnyadó Jane Austen rajongót."

Szerző: 76.andi  2015.11.09. 09:39 Szólj hozzá!

Címkék: romantikus

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr788063416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása