A fehér királlyal történt fiaskóm után ez a regény maga volt a csoda. Minden szava, minden mondata elvarázsolt. Imádtam a hangulatát, történetét. Annyira magával ragadott, hogy alig vártam az estéket, amiket együtt tölthetünk. Nem tudom miért volt ez annyira más.

Eleve a történet egy tizenhárom éves kislány szemszögéből és a nagymamájával való kapcsolatáról szólt, ami tele volt boszorkánysággal, varázslással, titokzatossággal. A környezet sem volt annyira kegyetlen , és az egyes fejezetek sem végződtek minden esetben tragikusan, megalázóan.

Persze a történelem, a háttér, a háború borzalmai itt sem maradtak el, de mégis valahogy emészthetőbb környezetben, feldolgozhatóbb formában. Nem viselte meg annyira  a lelkemet, így az első betűtől az utolsóig kivégeztem a könyvet. 

Szerző: 76.andi  2015.02.20. 18:57 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr777192593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása