Leslie Kaminoff jóga oktató és a jóga anatómai szakértője. Ez a könyv egy csodálatos, összefoglaló mű a jógának a testtel, izmokkal, csontokkal való kapcsolatáról, a mozgás dinamikájáról, az izmokra, inakra gyakorolt hatásáról.

A bevezető részben áttekinti a légzés, a jóga és gerinc kapcsolatát, az ászanák testre, izmokra gyakorolt hatását anatómiai szempontból. Majd egyesével mutat be jó néhány gyakorlatot. Szanszkrit névvel, annak magyar megfelelőjével (megadva az eredeti szó fordítását!), elmagyarázza a főbb struktúrákat, izületi működéseket, megadja az ászana besorolását kezdő, haladó, illetve középhaladó fokozatba. Figyelmeztet probléma esetén az óvatos, esetleg tiltott gyakorlásra. Mindehhez alapos anatómiai rajzok vannak mellékelve.

Nem gyakorlati kézkönyv. Nem ad instrukcót arra vonatkozóan, hogyan, mikor és milyen sorrendben végezzük az ászanákat, de rettenetesen érdekes, átfogó mű annak, akit érdekel mélyebben a jóga. Vagy akár csak kezdő/kezdeti szinten szeretne bepillantani a test mechanikájának működésébe. Én lenyűgözőnek találtam és bár néha kerekedett a szemem, egy-egy mondatnál, orvosi-latin kifejezésnél, túlzottan részletes magyarázatnál, de lebilincselt az alapossága és a képek áttekinthetősége. Érdeklődőknek mélyen ajánlom!

Szerző: 76.andi  2013.10.29. 09:44 Szólj hozzá!

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr785604306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása