Mi történik, miután felvágod az ereidet, főbe lövöd, esetleg vízbe fojtod magad? A paradicsomba vagy a pokolra kerülsz, miután végzel magaddal? A világsikerű izraeli író abszurd kisregényében egy nagyvárosba érkeznek az öngyilkosok, és úgy élnek tovább ebben a furcsa világban, ahogyan végeztek magukkal. Vérző csuklóval, elkékült orcával vagy épp lyukkal a halántékukon tengetik napjaikat az örökkévalóságig. Főhősünk, Háim még csak két napja dolgozik a Kamikaze pizzériában, amikor olyan hírt kap, amely alapjaiban változtatja meg addigi halálát

Etgar Keret (1967, Rámát Gán) a kortárs izraeli irodalom világszerte egyik legkedveltebb alakja, művei eddig 37 országban jelentek meg. Salman Rushdie az új generáció hangjának titulálta, prózái mellett számos film és sikeres képregény is fűződik a nevéhez.

Ehhez nem sok mindent tudok hozzáfűzni. Pár oldalas kis sztori, pici kis könyvecske. Inkább valami fura eszmefuttatás, amit ha egy névtelen szomszéd ír, tuti nem jut eszébe senkinek kiadni. Nem csak én, más sem talált benne frappáns mondanivalót, úgyhogy kíváncsiságból el lehet olvasni, egyébként más realitást nem látok benne. Inkább egy megvolt: pipa.Létezik egy Keret nevű úr, ír ilyen izémizé groteszkeket. És itt a pont.

Szerző: 76.andi  2017.01.26. 14:37 Szólj hozzá!

Címkék: fura

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr212157783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása