Kicsit más volt, mint az előző, immár azért mert a korábbi történet úgy ért véget, hogy Sheila visszanyerte a látását. Érdekes volt olvasni azokat az élményeit és tapasztalatait, amiket így tudott átélni, immár látóként és azt, ahogy leírta, micsoda adomány a látás képessége.

Mennyi mindent volt nehéz megtanulnia azáltal, hogy gyermekkorában ő egészen másképp viszonyult a világhoz és volt sok olyan számunka evidens terület, ahol nem volt viszonyítási alapja és egyszerűen tanácstalan volt. A távolságok-mélységek felmérése. Bizonyos szavak értelmezhetetlensége.

A könyv nagyobb része mégis inkább amolyan tisztelgés Emma és a labradorok (különösen a barna labradorok) előtt. Nem tudom mi a hivatalos meghatározás (pedig mi is tenyésztettünk labradorokat gyermekkoromban - igaz feketét és sárgát), de a csokiszínű megnevezés eléggé irritált...

Aranyos volt az egész ismét. Kutyaszeretőknek feltétlenül!!

 

Megnéztem: hivatalosan is csokiszínűnek hívják...

Szerző: 76.andi  2015.11.26. 13:05 Szólj hozzá!

Címkék: regény állatos

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr638116466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása