Mikszáthnál is nagyobb kedvencem Móra, és mivel találtam a polcon egy vékonyka (nincs száz oldal a regény) könyvet, gondoltam, erre a hónapra megteszi ez klasszikusnak. El is olvastam röpke két és fél óra alatt. Most Erdélyben jártam, szintén a török-német országosztozkodás/portyázás/kihasználás/rablás napjaiban. Amikor is Apafi fejedelem hű szolgálója Szitáry Kristóf ártatlanul börtönbe kerül és fiai indulnak el, hogy tisztára mossák apjuk nevét. Ebben pedig idős cselédjük, aki mestere a bujdosásnak, menedéknek, túlélésnek, segíti őket.

Lenyűgöző a nyelvezete, történetbonyolítása. Mesés, realista képekkel, intenzív természetábrázolással és a valóság kemény fel-felvillantásával. Szerencsére - mégiscsak karácsony lévén -, a történet vége minden jó, a jó a vége..

Szerző: 76.andi  2013.12.27. 11:30 Szólj hozzá!

Címkék: magyar regény klasszikus

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr645710472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása