Egy héttel karácsony előtt, Oslo legforgalmasabb bevásárló utcáján agyonlövik a norvég Üdvhadsereg egyik munkatársát. Az eset előtt mindenki értetlenül áll. A nyomozást vezető Harry Holénak és csapatának szinte semmi kiindulópontja nincs: sem használható bűnjel, sem indíték, de még egy valamirevaló személyleírás sem. Mindössze annyit tudnak meg, hogy a tettes piros kendőt viselt a nyakán. Megindul hát a hajsza az ismeretlen, hidegvérű gyilkos után, aki közben tovább vadászik a norvég főváros fagyos utcáin, mert még nem végzett a feladatával…

Nekem ez nagyon tetszett. Részletesebbnek éreztem az indíték bemutatását. Már az elején úgy éreztem esélyem van arra, hogy kitaláljam ki a tettes és legalább egy szálat megfejtsek. Még ha mindent nem is sikerült kirakni. Jó volt, hogy egy kicsit láthattuk a másik oldalt is. Hogy több jutott Harryből, részletesebbek voltak az érzések, indítékok bemutatásai. Könnyebb volt követni az okot és okozatot. És persze az elmaradhatatlan hideg, tél, hosszú éjszakák, alkohol, szerelem. Pont annyi mennyiségben, hogy még elviselhető legyen. Megint egy kiváló Nesbo. 

Szerző: 76.andi  2017.05.03. 14:31 Szólj hozzá!

Címkék: krimi regény skandináv

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr5712476165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása