A masszív alkoholista időszakát élő Harry Hole nyomozót Thaiföldre küldik, hogy végére járjon egy kínos gyilkossági ügynek. Norvégia nagykövetét ölték meg egy motelben, még mielőtt megérkezett volna a prostituált, akit a szobájába rendelt. Ráadásul fiatal meztelen fiúk képét is megtalálják a holmija között. A megölt férfi nem egyszerű diplomata, jó barátja Norvégia miniszterelnökének is. Nem meglepő tehát, hogy Harrytől és kollégáitól gyors és diszkrét munkát várnak. Szerencsejáték adósságok, korrupció, helyi gengszterek és kigyúrt csatlósaik, szexuális perverziók, ráadásul a trópusi hőség és a kultúrsokk, no meg az örökös harc az alkohol ellen adják azt a méregerős koktélt, amelyet Harrynek fenékig kell ürítenie.

Eltekintve a vége felé váratlanul felbukkanó kínzási jelenetnek, ez a regény egész nyugis hangulatú. Sok helyi sajátosság leírásával, országbemutatással, Harry küzdelmével az alkohollal, az emlékeivel, a bosszúvágyával ami a húgát ért támadást illeti.

Furcsa volt kicsit így a többi után olvasni, de továbbra is bejön!!

 

Szerző: 76.andi  2017.02.20. 10:57 Szólj hozzá!

Címkék: krimi skandináv

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr6012275015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása