Harry Hole nyomozó egy ritka ügyletről szerez tudomást: valaki egy különleges, nagy hatóerejű, Märklin márkájú puskát rendelt. Mind kiderül, a megrendelő egy nyolcvanhoz közeledő férfi, aki a második világháború idején a németek mellett harcolt a keleti fronton. Gyilkosság, bosszú, árulás… Aggastyán korú nemzetiszocialisták és fiatal neonácik… A második világháború keleti frontja és a modern Oslo… Egykori frontharcos átvágott torokkal…Több, időben és térben egymástól messze eső történés vezeti el a sokszor önmaga gyengeségeivel is megküzdeni kénytelen nyomozót egy vakmerő merényletet tervezőjének leleplezéséhez. 

Ez eddig a favorit. Pedig a Leopárd után azt hittem leszámoltam Harry-val és képtelen leszek végigolvasni, de ez most nagyon-nagyon tetszett.Én még nem ismertem Harry Hole-nak ezt az oldalát, nem találkoztam a kezdetekkel úgyhogy jó volt olvasni. Megkönnyebbülés volt, hogy nem kellett szadista gyilkosságoktól borzonganom - bár fájdalmas halál persze itt is volt. Most elfogadtam még a két szerelmi szálat is, tudván, hogy nem eszik olyan forrón a kását...Érdekes volt - mint mindig - a sok szálon futó történet, tetszett minden megoldás (kivéve persze Ellen sztoriját), és szép volt Harry és Rakel története. Különösen a telefonálós rész.

Most már "rajongó" lettem.

Szerző: 76.andi  2016.11.24. 10:30 Szólj hozzá!

Címkék: krimi skandináv

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr4811994808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása