"Az árván maradt Jane Eyre-t szívtelen nagynénje neveli, ám egyre súlyosabb ellentéteik miatt a néni végül árvaházba adja a kislányt. Jane-ből művelt, kedves modorú kisasszony lesz, és ennek köszönhetően sikerül tanítónőként elhelyezkednie egy jómódú különc kastélyában, Thornfield Hall-ban. Miközben az úr, Mr. Rochester szeleburdi gyámleányát pallérozza, tiszta szerelem ébred benne gazdája iránt, és legnagyobb örömére érzelmei nem maradnak viszonzatlanok. Ám a kastély és a férfi sötét titka váratlan akadályt állít boldogságuk elé. Mind Jane-nek, mind Rochesternek súlyos megpróbáltatásokon kell átesnie, míg kiderül, vajon lehet-e reményük a megalkuvás nélküli beteljesedésre. Charlotte Bronte legkiérleltebb regénye máig érvényes példát mutat méltóságból, hűségből és a magára eszmélt női lélek erejébe vetett hitből."

Nem is kell erről többet írnom, azt hiszem. Örök klasszikus, van aki nem ismeri?

Már másodjára olvastam el, filmet is láttam belőle, kettőt biztosan. Klasszikus, maradandó, értékes, kedves regény. Jane Eyre belépett kedvenc nőalakjaim panoptikumába. Minden értékes tulajdonság megvan benne, amit csodálok és meghajtom előtte a fejem. Olyan gondolatai, szavai voltak, amiket jelen pillanatban teljesen magaménak tudtam érezni. Ez néha fájt... de nagyon szeretem ezt a könyvet. És jól esett a nyugalma, lassúsága, a nyugodt tempó. Vártam az estéket, hogy elalvás előtt olvashassak belőle. 

Szerző: 76.andi  2016.05.07. 20:57 Szólj hozzá!

Címkék: regény romantikus

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr788694874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása