"Jó szívvel ajánlom ezt a művet azoknak, akiket izgatnak létünk mélyebb kérdései."
Dr. Domján László

- Miért kell újra és újra visszatérnünk ide, mi történik velünk életeink között?
- Mi dönti el, hol és milyen testben fogunk élni, kik lesznek a családtagjaink?
- Tényleg mi alakítjuk a sorsunkat, vagy csak bábuk vagyunk egy sakktáblán?
- Miért hagyja Isten, hogy ennyi szenvedés és gonoszság legyen a világon?
- Mi a lelki társak titka, létezik-e az örökké tartó szerelem?
- Miért követjük el életről-életre ugyanazokat a hibákat?
- Mi a megvilágosodás titka, hogyan érhetjük el?

Te mit tennél, ha minden, amit szeretsz, ami értelmet ad az életednek - eltűnne?

Egy tragikus balesetet követően David Becker nyugodt, boldog élete darabokra hullik. A szerelmét elveszítő, mély depresszióba zuhanó férfi csupán egy megoldást lát maga előtt - az öngyilkosságot.

Azonban egy rejtélyes látogató felbukkanása mindent megváltoztat. Egy angyalszerű jelenés, egy ragyogó fénylény siet David segítségére. A férfi lehetőséget kap, hogy bepillantson rég elfeledett múltja árnyai közé, hogy megértse, miért. kellett ekkora csapást elszenvednie, s a fájdalmon keresztül meglássa az Élet örökké vibráló fényét.

Hosszú, a történelem évezredeit felölelő utazásra indulnak, az Út-ra, mely a legváltozatosabb helyszíneket, eseményeket és élethelyzeteket eleveníti fel David előtt saját egykori életei drámáit, örömeit, s kínjait. A lélek útja egy szerelemmel, fájdalommal és megbékéléssel teli tanító erejű történet, mely nem csupán okító jellegű, hanem hátteréül és gyógymódjául szolgál egy összetört, haraggal és szenvedéssel teli léleknek.

Az Út a legsötétebb perctől a megvilágosodás örökké tartó fényéig vezet...

Ez számomra borzalmas volt. Végigkínlódtam, mert azt hittem kapok válaszokat, de az eddigi tudásomnak a töredéke sem jelent meg a könyvben. Csalódás volt.

Annyira szép és biztató volt a borító, a tartalom, az ajánlás Dr. Domján Lászlótól.

Eszembe nem jutott, hogy helyette kapok egy szentimentalista, csöpögős, olvashatatlanul túlírt, fölösleges jelzőkkel megpakolt regényszöveget. Hogy lehet ilyet kiadni???

Ezt is példaként lehetne hozni az írótanfolyamon, hisz számtalan hibától hemzseg.

Annyira, hogy a mondanivalóra is alig bírtam koncentrálni, annyira elterelte a figyelmem a folytonos stilisztikai bonyodalom, a hátborzongatóan romantikus stílus. Danielle Steel a négyzeten.

Úgyhogy nem is tudok sajnos jót írni a könyvről. A Jézus-os rész volt az, amit esetleg újra átlapozok, de ennyi. Válaszok, ha voltak is elsikkadtak a gejlfelhőben.

És mindezt egy angol név mögé bújó magyar Kováts Róbert követte el, akiről semmit nem sikerült megtudnom/megtalálnom a neten.

Biztos vannak, akik rajonganak érte. Én azt mondom, ne ezt, százszor inkább a Vörös Oroszlánt olvassa el, aki teheti!

És mos elolvasom a Moly-on az építő véleményeket, hátha megbékélek azzal a sok órával, amit az olvasásra szántam. (több, mint egy hónapig tartott, amíg végigverekedtem magam a regényen, mert csak kis adagokban tudtam fogyasztani)

Szerző: 76.andi  2016.01.30. 18:11 Szólj hozzá!

Címkék: regény ezoteria

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr898335662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása