Hosszú idő után tértem vissza a könyvekhez és az olvasáshoz. Kemény volt az utóbbi fél év és nem tudtam rá időt szakítani, ezért egy rövid ráhangolódással kezdtem. Dia írásai nem bonyolultak, nem igényelnek sem tudást, sem műveltséget, de még igazán időt sem. Talán ezért jók. A szomszéd lányról, nőről szólnak. A mindennapi életről. Mindig boldog befejezéssel, soha nem mélyenszántóan, nehezen emészthetően. Inspirálnak, hogy karácsonyra én is minimum egy ilyen írással lepjem meg a szűkebb családom. Ez simán menni fog, ha képes leszek rá időt szánni!

Ja, hogy miről szól a könyv? Hoppá, az el is sikkadt itt a bevezetőmben. Két lánytestvér, a szingli Virág, aki bohó, egy multinál dolgozik és sehogy sem tud zöld ágra vergődni a párkeresés ingoványos területén. Nővére a tökéletes élet látszatát foggal-körömmel fenntartani igyekvő Judit, aki három gyermeket szült és mire a legkisebb eléri az egy éves kort a férjétől annyira eltávolodnak, hogy az megcsalja. Motivációja nem derül ki, mint ahogy Judit mélyebb érzései sem igazán. De a felszínen ellavírozunk. Itt is vannak gyorsan összedobható receptek és a főváros-vidék romantikája/ellenpólusa is fel-felvillan. Gyors, nyári kikapcsolódásra hangolódásnak, buszos, vonatos utazáshoz is tökéletes.

Szerző: 76.andi  2014.07.23. 12:01 Szólj hozzá!

Címkék: magyar regény romantikus

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr606484473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása