Suzanne Vallieres: Pszichotrükkök

Nem véletlenül vettem meg a könyvet és olvastam el, ez tény. Könnyen olvasható, áttekinthető, szellős, tagolt és sok témát boncolgat: mit tegyünk a hallgatag kamaszokkal, hogyan viszonyuljunk a szemtelenségükkel, figyeljünk a rosszkedvükre, depressziójukra, és a problémák: alkohol, cigaretta, drogok, a szexualitás útvesztői, lustaság. Kitér az anorexiára, bulémiára, válásra, új testvérre, mozaik családra.

Alapos, nem bonyolult, felteszi a kérdést, válaszol és ellát tanácsokkal is. Én elviseltem volna benne némileg több konkrétumot.

Ezért örültem a barátnőm által kölcsönadott könyvnek:

Gary Chapmann: Kamaszokra hangolva (A tinédzserek öt szeretetnyelve)

Már volt szerencsém az Egymásra hangolva ( A házasság öt szeretetnyelve ) című írásához és úgy gondolom az egy igen megszívlelendő és hasznos könyv. Ez a kiadás szintén tele van gyakorlatias és hasznos tudnivalókkal. Van benne egy általános áttekintés a kamaszkorról, az ezzel járó lelki és fizikai változásokról, az ezekhez való viszonyulásról., a szülő szeretet fontosságáról. És utána jön a kamaszok szintjén az öt szeretetnyelv áttekintése: a testi érintés, a minőségi idő, a szívességek, az ajándékozás, az elismerő szavak. De ezek után még külön fejezetben kitér a haragra, a függetlenségre, a felelősségre és ő is foglalkozik a válással, az egyedülálló szülőséggel, a vegyes családdal.

Tetszett a sok tényleges példa és tanács benne, amiket igazán lehet hasznosítani ha az ember késznek érzi magát a változásra.

Szerző: 76.andi  2013.07.04. 13:44 Szólj hozzá!

Címkék: pszichológia pedagógia

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr745390924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása