Nem ilyen stílusú regényeket olvastam az elmúlt időszakban (talán éveket is lehet mondani), így hozzá kellett szoknom a nyelvezethez, ahhoz, hogy akkoriban más értékek voltak fontosak, amelyek sajnos mára már jóformán kezdenek kiveszni az emberekből. Nem is voltam biztos benne, hogy végig tudom-e olvasni - pedig vékonyka könyv -, de persze utána már szinte letenni sem tudtam.

A történet székely.

A tizenkét éves kislegényt faluról városba adják gimnáziumba tanulni. De amilyen a székely: büszke, egyenes, nyakas, kemény, tisztességes úgy lesz egyre nehezebb Bódinak beilleszkednie, meghajtania magát a papi tudás/áltudás, "tekintély" előtt. Közben megtanulja mi a fájdalom, a veszteség és az igaz barátság. Ahhoz képest, hogy nem terjedelmes olvasmány, a fontos dolgok mind belefértek.

Szívmelengető volt olvasni, különösen most Advent idején.

Szerző: 76.andi  2014.12.04. 15:11 Szólj hozzá!

Címkék: magyar regény

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr716956719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása