Magyar irodalmi szerelmeskönyv

Olvastam körülötte az indulatokat, hogy a bölcsészek könnyen lefújjolják, húzzák a szájukat mert ez csak egy bulvártéma, ami méltatlan híres íróinkhoz, költőinkhez. Másrészről ők is emberek voltak, mindennapi vágyakkal, gyarlóságokkal és sokszor ezek a vágyak segítették a maradandó regények, versek megszületését. Nem biztos, hogy baj, ha ezek hátteréről olvashatunk, ha ezek tömör összefoglalója felkelti a kíváncsiságunkat egy-egy klasszikus olvasása iránt. 

Számomra voltak új információk. Radnóti és Fanni szerelmének mélysége vagy Fekete István feleségének mentális problémái. Szíven ütött a sok koncentrációs táborba száműzött sors, bár ezekről az ember tud, de így egymás után olvasni nehéz volt.

Én odaadnám ezt  a könyvet minden középiskolásnak erősen ajánlott olvasmányként. Kiegészítésnek, figyelemfelkeltésnek, információnak.

Akit ennél mélyebben érdekelnek a sorosok, hátterek, művek és kapcsolatok, azt úgysem lehet megállítani a kutatásban, aki viszont abszolút nem érdeklődő, ennyit az is el bír olvasni és onnan még bármi lehet...

Szerző: 76.andi  2014.09.10. 11:00 Szólj hozzá!

Címkék: magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr776685407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása