“Nora, miután csodával határos módon felépül csaknem végzetes ifjúkori balesetéből, sikeres életmód-tanácsadó lesz. Könyveket ír, előadásokat tart, sütkérezik a népszerűségben. Élvezi a munkáját, boldog házasságban él, két szép gyermek édesanyja, futni jár, hogy formában tartsa magát, és az ő kerti partijai a legjobbak az Édenkert lakónegyedben.

Éppen a hét főbűnről szóló könyvéhez fog hozzá nagy lelkesedéssel, amikor egy különös nő költözik a szomszéd házba, Nora tökéletes világa pedig mintha kibillenne a négy sarkából: fura alakok jelennek meg a szeme előtt, rémálmok gyötrik, és a férje is szokatlanul viselkedik. Az asszony egyre inkább elveszíti az uralmat az élete felett, már azt sem tudja, kiben bízhat, s hihet-e egyáltalán a saját szemének. Fiatalkori pszichiátriai problémái tértek volna vissza? Nem, ebbe nem tud belenyugodni. Nyomozni kezd a furcsa történések okai után, míg válaszúthoz nem érkezik: döntenie kell, hogyan akarja folytatni az életét…”

 

Ez a könyv nem tudott magával ragadni. Azért olvastam csak, hogy mikor jön már a krimiszál és lesz legalább egy hulla a könyvben. SPOILER Mit mondjak? Várnom kellett az utolsó oldalakig. Nem lett volna talán baj a könyvvel, de az biztos, hogy nem kellett volna Skandináv krimik címszó alatt eladni. Ezt becsapásnak éreztem. Ez inkább lélektani regény. De annak sem találtam erősnek. A főszereplő Norának egy szimpatikus vonását sem sikerült felfedeznem. A múltja igazából homályos célozgatásokba burkolózott, nem tudtam közel kerülni a kiindulóponthoz, hogy miért is siklott ki az élete ennyire. Az pedig végkép kiverte nálam a biztosítékot ahogy a gyerekeivel nem törődött, ahogy – főleg a lányát -kezelte, és ahogy nem volt rájuk tekintettel akkor sem, amikor meghozta a végső döntését. Ami még egy jó csavarnak is mondható lett volna, ha ezzel nem marad benn a mocsárban, amiben dagonyázott egy olyan férj mellett, akit választott.

A döcögős stílusa sem fogott meg, és rosszul esett, hogy találtam egy ilyen regényt a skandinávok között, mert eddig még nem futottam bele rossz választásba.

Szerző: 76.andi  2018.05.04. 13:32 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr7413887464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása