Fábián Janka új könyvében folytatódnak az utolsó bécsi boszorkány, Felícia történetei. Mária Terézia javasasszonya néhány évnyi kegyvesztettség után ismét visszatér a királynő szolgálatába, aki nemcsak testi, de szerelmi bajaira is gyógyírt vár tőle. Az olvasó felfedezheti a korabeli Bécs titkait, amelyekről az egyszerű városlakóknak sejtelmük sincsen. Majd elkísérheti a császári párt és Felíciáékat Gödöllőre, Grassalkovich Antal fényűző, legendás ünnepségére, végül megismerhetjük Hadik András generális balkezes selyemkesztyűinek történetét. A kötet utolsó novellájában Felícia unokája a férjével Párizsból először Bécsbe, majd Budára költözik, ám a távoli forradalom eseményei itt is utolérik őket, és minden leleményességükre szükségük lesz, hogy ép bőrrel megússzák a a kalandokat. 

Nem tetszett annyira, mint az előző, és már azzal is voltak problémáim.

Nem  volt  izgalmas, bár tény, hogy érdekes volt a kor történelmi szempontból. Azon fennakadt a szemem, hogy a végén két fejezet között kimaradt 30 (!) év, amit ugyan utólag megtaláltam a könyvtárban, de így össze-vissza olvasni akkor is furcsa volt. 

Tudom, hogy ezek e-book-ként megjelenő novellák voltak eredetileg, amiket így kiadni kár volt. Kicsit össze kellett volna rendezni a sorokat, hogy élvezhetőek legyenek a könyvek.

Szerző: 76.andi  2018.03.14. 16:01 Szólj hozzá!

Címkék: magyar történelmi

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr2413738880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása