Stockholm ​egyik elővárosának erdős részén két, emberi maradványokkal teli nejlonzsák kerül elő a föld alól. A rendőrség hamar kideríti, hogy egy két éve eltűnt egyetemista lány hamvaira bukkantak. A nyomozást nem csupán a gyilkosság óta eltelt idő nehezíti, hanem az áldozat, Rebecca Trolle rendkívül szerteágazó kapcsolatai is. Ráadásul a lány maradványainak fellelési helyétől nem messze egy másik holttest is előkerül, melyet évtizedekkel előbb tűntettek el. Bár az időtáv a két eset között túl nagynak tűnik, bizonyos jelek mégis arra mutatnak, hogy azonos lehet a gyilkos. Egy újabb tragédia csak tovább kuszálja a szálakat, s még sürgetőbbé teszi a tettes kézre kerítését. Egy idő után a történések központi figurája lesz egy idősotthonban élő hölgy, aki valamikor ünnepelt gyerekkönyvíró volt. Ám ő évtizedek óta beszédképtelen. A nyomozócsoport újra és újra vakvágányra fut, s a korábbi kötetekből megismert Fredrika Bergmannak azzal is szembesülnie kell, hogy meglehet, élettársának, gyermeke apjának is köze lehet a szövevényes bűnügyhöz…

Egy kicsit befolyásolt azt, hogy a Moly-on belefutottam olyan véleményekbe, amik szerint ez Kristina Ohlsson eddigi legütősebb krimije. Ami számomra egyenértékű volt azzal, hogy elkezdtem hezitálni, el merjem-e olvasni? Ugyanis egy bűnügyi történet esetében a magas pontszám, nyilván nem csak a regény stílusának szól, hanem a történet hátborzongató mivoltának is. Így aztán egy darabig tologattam a könyvet. Utána pedig mikor először futottam bele a snuff-film kifejezésbe és utánaolvastam, megint napokig nem tudtam folytatni az olvasást. Utána elkövettem megint azt a hibát, hogy nem bírva a kételyeket és izgalmakat előreolvastam, bele a végébe, hogy ne legyen annyira feszültségekkel teli az olvasásom. (van még hová fejlődnöm krimiolvasói mivoltomban). 

Ezektől az apró fiaskóktól eltekintve mit is mondhatnék? Remek regény. Jó sok összekuszálódott szállal, mind a gyilkossági vonalakat, mind a nyomozók magánéletét tekintve. Az biztos, hogy nagyon érdekes történet volt. A rejtély, az indíték, az évtizedeken keresztül ívelő nyomasztó titkok. Mindezt felgöngyölíteni egy olyan csapattal, amelyiknek minden tagja érintett lesz az ügyben és a problémáik miatt a nyomozás sem úgy alakul, ahogy alakulnia kellene.

 

Szerző: 76.andi  2017.09.26. 10:13 Szólj hozzá!

Címkék: krimi skandináv

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr3312897352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása