Az író regényében a természettel szoros közösségben élő madár s egy rabságba került mátyasmadár sorsát írja meg, a tőle megszokott líraisággal, a természet rejtett titkainak felfedésével. A háttérben egy dunántúli falu élete rejlik, amelyet megzavar, hogy szerelmi és családi drámáit világgá kiáltja az emberi beszédet eltanult madár. A sokáig hozzáférhetetlen regény 1945 óta most jelenik meg először, az író életművének tervezett teljes kiadása első köteteként.

Nagyon tetszett!! Retek János akartam lenni, aki békében és igazsága teljes megnyugvásában járja az erdőt, éli a mindennapokat, ismeri, elfogadja a körülötte lévő viszonyokat és egy szavával rendet tud vágni a családja körében. Az övé az erdő, a természet, a tudás, elfogadja az élet körforgását. És mindez Fekete Istvánosan, nagyon sok természeti leírással, borzongatóan gyönyörű gondolattal, megszemélyesítéssel. Szép regény. Megtalált és megfogott. 

Szerző: 76.andi  2016.12.06. 11:07 Szólj hozzá!

Címkék: magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoterem.blog.hu/api/trackback/id/tr1512027199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása